FAQ

Op deze pagina proberen we veelgestelde vragen te beantwoorden alsook onbekende termen te verklaren. Moest u een bepaalde vraag/antwoord willen toevoegen aan deze pagina, neem dan even contact op met ons !

Wat betekent FAQ ?

FAQ staat voor Frequently Asked Questions.
Met andere woorden 'veelgestelde vragen'. Deze pagina toont u een aantal van deze vragen met een antwoord. De kans dat uw vraag hierbij zit is relatief groot.

Ik zie op Facebook links naar tools om zelf een website te maken, zelfs gratis. Waarom dan betalen voor het maken van een website ?

Het klopt, tegenwoordig bestaan er genoeg tools om zelf websites te bouwen op een snelle manier en dit zelfs dikwijls volledig gratis. Soms krijgt u er zelfs een gratis domeinnaam bij en er lijkt nergens een addertje onder het gras te zijn. Waarom zou u dan een website laten maken op maat tegen een (eventueel hoge) prijs.

Elke webmaster huivert bij dit soort aanbiedingen. En zoals het gezegde zegt : “Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het ook meestal niet waar”. Ook bij deze gratis aanbiedingen is dat dikwijls het geval.

Sowieso moeten ook wij toegeven dat er een “mogelijkheid” bestaat om met gratis tools een “redelijke” website te bouwen op een “aanvaardbare” tijd.

Helaas, het resultaat zal altijd slecht zijn. En waarom ? Gewoon omdat deze tools geen rekening houden met bestaande webregels (web-etiquette). Ook de bouwers van de sites houden geen rekening met bepaalde afspraken die gelden op het web.

Hoe dikwijls ziet u niet van de louche gratis domeinnamen die eindigen op ‘.tk’ of ‘.info’ of waarbij de domeinnaam een hele lange naam bevat van de gratis toolwebsite zelf ? Hoe dikwijls komt u niet de meest lelijke websites tegen met een gele achtergrond, vele bewegende GIF beelden en een lettertype om U tegen te zeggen ?

Dat is nu juist één van de grootste problemen. Een “niet-webmaster” bouwt een website op basis van het gewone dagdagelijkse leven, zonder rekening te houden met workflows, diagrammen, web regels, CSS layouts en typografiën; Allemaal zaken waar een webmaster wel aan denkt.

Bij het bouwen van een gratis website wordt er meestal ook te weinig tijd gestoken in de voorbereidingen. Daardoor begint men aan iets wat steeds groter wordt en steeds moeilijker te onderhouden.

Andere grote nadelen kunnen bijvoorbeeld zijn dat de websites die u maakt geen eigen e-mail dienst bieden, een goedkope look-and-feel geven en vooral gebruik maken van vervelende reclame pop-ups. Tja, ook deze bedrijven moeten op een manier hun geld verdienen. Ook loopt u, vooral op latere duur, tegen de lamp als u uw website wil uitbreiden met dynamische code (PHP, ASP,…) welke deze aanbieders niet in hun pakket hebben.

Wat vind u zelf van een site die bol staat van reclame banners als u hem opent ? Dit maakt echt geen goede eerste indruk. Ook het feit dat u zich moet richten tot een gratis e-mail adres (bv van hotmail) maakt geen goede indruk bij uw klanten of de mensen tot wie u zich richt. En bij wie gaat u te rade indien uw site opeens niet meer beschikbaar is of fouten bevat ?

Als laatste willen we nog één groot probleem vermelden wat u kan tegenkomen met een gratis website : De gratis website zal NOOIT van uzelf zijn, noch dat worden. Eénmaal u bijvoorbeeld geld begint te verdienen met uw website, mag u er van overtuigd zijn dat de andere partij geld ruikt en gaat proberen zijn aanbieding terug te verdienen. En de makkelijkste manier is dreigen met het afsluiten van uw website, want zij blijven altijd de eigenaar !

Daarom raden wij alvast aan om te rade te gaan bij een bedrijf dat websites bouwt op maat. Deze mensen nemen de tijd om met u een goed vooronderzoek te doen naar de reden van de site en de doelgroep die u wilt bereiken. Zij zorgen ervoor om een goede website op maat te bouwen, volledig naar uw wensen, met de mogelijkheid tot uitbreiden op latere duur. Aangezien u een domeinnaam koopt, beschikt u ook ineens over een professioneel e-mail adres, waarmee u bij uw klanten dadelijk veel professioneler overkomt.

Wilt u na het lezen van deze tekst meer info hebben over het laten bouwen van een website op maat, neem dan gerust contact op met Press’d ! Wij staan tot uwer beschikking !

Hopelijk tot gauw.

Maakt u mij a.u.b. eens een “aantrekkelijke site”?

Dat is één van de meest gehoorde uitspraken als klanten ons vragen om een website op maat te maken. En waarschijnlijk is het ook één van de moeilijkste zaken die een klant aan ons kan vragen. Want, wat is nu eigenlijk een “aantrekkelijke” site?

Dat is juist hetgeen wat voor iedereen anders kan ingevuld worden. Iedereen heeft wel ergens in zijn hoofd wat voor hem of haar een mooie site is. Maar niet iedereen kan dit exact verwoorden naar de ontwikkelaar die de site moet maken. En dus krijg je dikwijls situaties waarin de ontwikkelaar denkt iets mooi gemaakt te hebben, maar uiteindelijk te horen krijgt dat de klant het ontwerp net niet mooi vind. En dat is een situatie die we natuurlijk willen vermijden!

Indien u kiest voor Press’d voor het maken van uw website op maat, dan zullen wij altijd als eerste vragen om een lijstje van 3 a 5 sites door te sturen waarvan u een goed gevoel krijgt of waarbij u vindt dat hij goed in elkaar zit. Op basis van die sites kan de ontwikkelaar dan proberen een goed compromis te vinden.

Weet vooral dat Press’d ALTIJD na de eerste meeting 3 voorstellen zal doen voor de layout van de nieuwe website op maat. Deze layout, ook wel mockup genoemd, kan dan gebruikt worden om samen met u tot een finaal design te komen. En dat design zal dan ook zo uitgewerkt worden.

Onthoud ook dat wij u als klant altijd zullen proberen leiden tot een zo goed mogelijke website, rekening houdende met web etiquette en afspraken die op het web standaard zijn. Maar, we zullen altijd de website afwerken naar uw zin. Dat betekent misschien wel dat andere klanten uw design juist niet mooi vinden, maar dan komen we opnieuw tot het statement dat smaken verschillen.

Daarom, wilt u door ons een website laten maken op maat, begin dan alvast wat huiswerk te maken en ga op zoek naar dat lijstje van sites die u leuk vindt !

Eén op vier Belgen maakt nooit een back-up ! Bent u die ene persoon ?

DataNews onderzocht onlangs of de Belgen regelmatig een backup maken van persoonlijk gegevens op hun computer.
Hieruit blijkt dat ongeveer één op de vier Belgen nooit een back-up maakt van persoonlijke gegevens op zijn of haar computer. Bijna de helft van de Belgen raakte al eens digitale privégegevens kwijt.

Het onderzoek werd gedaan bij ruim 900 particulieren en ongeveer 300 bedrijven.

Helaas blijken Belgen het niet te nauw te nemen met persoonlijke informatie op hun computer. Ook al geeft ongeveer één op de vier Belgen aan nooit te back-uppen, toch vindt 92 procent het maken van back-ups belangrijk ! Het is dan ook niet onlogisch dat uit dit onderzoek blijkt dat maar liefst 46 procent van de bevraagden al eens gegevens kwijtraakte en dat bij een op de tien van hen dat al meermaals gebeurde.

Ook wat het back-uppen van smartphones betreft, wordt gesproken van verontrustende resultaten. Zes op de tien Belgen geven aan niet te weten hoe ze een back-up van hun smartphone moeten maken. Daarbij is ook een opmerkelijk verschil te zien tussen mannen en vrouwen: 40 procent van de mannen zegt te weten hoe dat moet, terwijl dat bij vrouwen maar 26 procent is.

De kans om een gsm of smartphone kwijt te raken, is veel groter dan de kans om een computer of laptop te verliezen. Toch wordt een computer dikwijler geback-upt. Het is frappant dat vier op de tien mensen aangeven dat ze er kapot van zouden zijn als ze gegevens van hun gsm of smartphone zouden kwijtspelen.

Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven gaan niet voorzichtig genoeg om met hun gegevens, luidt het. Zo maakt 40 procent van de bedrijven geen dagelijkse back-up en riskeren ze dus dataverlies. Dat is vaak te wijten aan een onduidelijk of onbestaand back-upbeleid.

Bent u op zoek naar hulp betreffende het opzetten van automatische backups, dan kan Press’d ook van dienst zijn ! Contacteer ons gerust voor meer info en prijzen !

Heb ik een website nodig ? En zo ja, waarom ?

De bedoeling van een website is vooral om uw diensten en activiteiten als bedrijf of organisatie kenbaar te maken aan het grote publiek. Omdat een website 24u/24u beschikbaar is, kunnen uw klanten op elk moment meer te weten komen over het dienstenpakket dat u aanbied. Zo kan u nieuwe klanten aantrekken. Uw bestaande klanten kan u met een website op de hoogte houden van het laatste nieuws binnen uw organisatie. Een website zorgt ervoor dat u niet steeds opnieuw uw heel verhaal moet doen aan de klant, welk u meer tijd geeft om gerichte vragen van uw klanten te kunnen beantwoorden. Een website is er altijd, u hoeft niet steeds opnieuw reclame te laten plaatsen, wat weer kosten uitspaart. Last but not least kan een klant via Google uw firma op basis van zijn zoekwoorden gemakkelijk(er) terugvinden.

Wat kan er allemaal op een website ?

Het antwoord op deze vraag is erg kort : ALLES !
Ja, echt, u kan in principe alles online zetten waar u maar aan denkt. Meestal bevat een website informatie in de vorm van tekst, foto's en eventueel bewegende beelden. Een moderne website kan ook speciale effecten bevatten, film , spraak, een winkel, een blog, ... Met de opkomst van de nieuwe HTML5 technologie is zo goed als alles mogelijk op een website. Ook is het mogelijk om een website te maken die door de eindgebruiker zelf helemaal kan aangepast worden, d.m.v. dynamische programmeertalen. U kan dan bijvoorbeeld ook een database (met zoekmogelijkheden) online zetten.

Wat is hosting ? Waar 'ligt/staat' mijn website en is dit mijn bezit ?

Hosting betekent het verhuren van ruimte op een computer waar uw website geïnstalleerd wordt. Meestal is dit een computer ergens in een computerzaal die op een constante lage temperatuur gehouden wordt en die beveiligd is tegen inbraak en stroomuitval. Zo'n datacenter, wat een mooie Engelse benaming voor zo'n zaal is, is voorzien van toegangscontrole zodat malafide personen niet zomaar aan uw gegevens kunnen.

Dikwijls wordt er ook gezorgd voor een backup van uw gegevens en uw website. Dit gebeurt via een dagelijks kopie naar een andere veilige plaats. Dit kan een datacenter zijn in een andere gemeente of land, maar kan ook gewoon in een ander gebouw zijn. Als de computer waarop uw gegevens staan ooit zou crashen, dan kan het hosting bedrijf alles terughalen via de kopie. Er bestaan erg veel hostingbedrijven. Hun service en prijs verschilt afhankelijk van verschillende criteria.

Aangezien u een stukje op een harde schijf huurt, is de hardware op zich geen eigendom van u als klant. Wel blijft ten alle tijden de website en de data van u ! Wij van Press'd zorgen er ALTIJD voor dat u als klant een volledige copy krijgt van de website, zodat u ook zonder ons verder kan !

Hoe wordt een website eigenlijk gemaakt ? En kan ik het niet zelf ?

Het bedrijf dat uw website maakt, maakt meestal gebruik van specifieke software, ook al is het mogelijk om een website gewoon te maken in een simpele tekst editor. Zolang u de HTML commando's kent, kan iedereen dus een website maken. Hetgeen wat het maken van een website moeilijk maakt, is het voldoen aan de juiste structuur zodat ELKE webbrowser (bv Firefox, Google Chrome,...) de website ook kan lezen en interpreteren zodat hij er altijd perfect uitziet op uw scherm. Ook is het samenvoegen van layout en andere effecten aan de website meestal een actie waarbij u goed moet weten wat u doet.

Tegenwoordig kan iedereen online zelf websites maken, dikwijls ook nog gratis. Let u echter op : het gebruik maken van deze automatische tools leidt dikwijls tot een enorme code-spaghetti die moeilijker leesbaar is en dikwijls ook veel te groot en te zwaar is. U krijgt ook constant reclame te zien op uw website, of u dat wil of niet.

Let op : vooral met gratis website builders en/of gratis hosting, blijft de website NIET uw bezit. Deze wordt het bezit van de firma en kan ten allen tijde verdwijnen of misbruikt worden.

Als u zelf wilt beginnen aan een website, probeer dan sowieso te denken vanuit het standpunt van de gebruiker. Zorg dat de website gemakkelijk te gebruiken is en voldoet aan de netiquette (de web regeltjes).

Als ik een website laat maken, kan ik dan zelf de pagina's aanpassen ?

Of u al dan niet zelf pagina's kan aanpassen, hangt er van af welk soort website u hebt laten maken. Als u gekozen hebt voor een 'simpele' HTML pagina, dan is deze 'broncode' door u als klant niet aan te passen. Dit kan enkel door het webbedrijf. Als u echter kiest voor een 'geprogrammeerde' site die gebruik maakt van een database, dan is het meestal mogelijk om via speciale pagina's bepaalde data zelf aan te passen.

Als ik een website laat maken, wat komt er dan allemaal op ?

Als u bij Press'd een website op maat laat maken, dan wordt de website gemaakt volledig naar uw wensen. Tijdens een eerste gesprek bekijken we wat u wilt en hoe we dit kunnen gaan toepassen. Na dit gesprek worden er drie voorbeelden gemaakt en krijgt u de keuze ! Op basis daarvan worden dan alle onderliggende pagina's gemaakt en online gezet, net zoals u het wenst !

Wat is een CMS en waarvoor zou ik het gebruiken ?

CMS staat voor Content Management System, oftewel 'inhoudbeheersysteem'. Een CMS is een systeem dat u toelaat om de inhoud van uw website zelf op een eenvoudige manier te wijzigen. Dit aanpassen gebeurt op basis van rollen. U, als administrator bijvoorbeeld, krijgt extra functionaliteiten waarmee u de inhoud van uw website kunt wijzigen. Er zijn tientallen van dit soort CMS systemen, in allerlei soorten en maten, de ene al goedkoper dan de andere. In sommige gevallen is een CMS systeem zelfs gratis. U betaalt in zo'n geval niet voor het systeem maar wel voor de kennis en de apparatuur die dat systeem ondersteunt. De meest bekende CMS systemen zijn Joomla, Drupal en Wordpress.

Wat is een webshop ?

Een webshop is een winkel op het internet waar u uw producten kan aanbieden die uw klanten dan kunnen kopen. Betalen kan meestal volautomatisch via PayPal (het meest gebruikte online betalingssysteem), VISA kaart of gewone bank verrichtingen. Als u de bestelling binnenkrijgt in de beheeromgeving van uw webwinkel, kan u de producten inpakken en versturen. Als u digitale producten verkoopt (bv software), dan kan de koper zelfs onmiddellijk na de aankoop een download link krijgen via mail. Een webshop is eigenlijk een extra filiaal van uw winkel, maar één die 24/24u en 7/7 dagen open is en bijna geen personeel nodig heeft. De software biedt de mogelijkheid om aan stockbeheer te doen. Het enige wat u nog moet doen, is de artikelen verzenden.

Wat is een domeinnaam ?

Een domeinnaam is het adres van uw website, net zoals u een thuisadres heeft. Door middel van het domein weet uw computer de weg te vinden naar uw website die eender waar in de wereld op een computer staat. Een domeinnaam is ook de URL die u ingeeft in de balk in uw webbrowser. Door middel van wereldwijde tabellen wordt uw domeinnaam omgevormd naar een IP adres, waardoor uw computer weet op welke computer uw website staat. Meestal bepaalt de domeinnaam ook uw uiteindelijke emailadres. Bij een domeinnaam zoals www.pressd.be, krijgt u automatisch een e-mail adres, eindigend op @pressd.be. Met de domeinnaam kunnen nog heel wat andere zaken geregeld worden (FTP, services, ...).

Wat is SEO ?

SEO staat voor 'Search Engine Optimization'. Dit houdt de optimalisatie in van uw website specifiek om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van een zoekmachine terecht te komen. Tegenwoordig wordt SEO vooral toegepast om zo hoog mogelijk in Google te komen staan. Als uw klant op zoek is naar een product of een dienst, dan doet hij dat in veel gevallen in Google (of een andere zoek machine). Google geeft dan een aantal websites weer die het beste overeenkomen met de ingetypte zoektermen. De websites die op de eerste pagina staan, worden het meeste geopend en bekeken. Hoe hoger uw website in de ranking staat, hoe hoger de kans dat iemand uw website kiest. Omdat het doel van een site meestal is om gezien te worden, hebt u er dus alle belang bij om op die eerste pagina te staan.
SEO kan voor een groot deel gratis gebeuren door middel van het gebruik van zeer goed gekozen woorden in uw website. SEO kan ook gebeuren via betaalde services.

Waarom zou ik een link naar Facebook, LinkedIn, Twitter, ... op mijn website zetten ?

Facebook, LinkedIn, Twitter en nog vele andere diensten worden samengevat onder de noemer 'social media'. Tegenwoordig wordt erg veel gewerkt via deze manier om gegevens snel de wereld rond te krijgen. Dikwijls voor reclame, wedstrijden, aankondigingen,... Als u goed gebruik maakt van deze social media, dan hebt u dikwijls de kans om goedkoop of zelfs gratis reclame te krijgen. Let wel op : hoe meer 'likes' op Facebook u hebt, betekent niet hoe populairder u bent. Dikwijls doen mensen dit éénmalig maar komen dan nooit meer terug op uw pagina.

Kan het gebruik van Google diensten mijn website boosten ?

Google biedt enorm veel diensten. Denk maar aan Google Maps, Google Translate, Picasa, Gmail, ... Tegenwoordig worden Google diensten enorm veel gebruikt, vooral omdat de meeste ervan gratis zijn. Als u gebruik maakt van Google diensten op uw website, dan gaat dit inderdaad uw website boosten in de Google zoekmachines, maar voor de rest maakt het niet erg veel uit. Houdt in gedachten dat niet enkel Google diensten aanbiedt. Er zijn nog vele andere partijen op de markt die ook best wat aandacht kunnen gebruiken.

Wat is Front-end ? En Back-End ?

Beide zijn technische begrippen, die gebruikt worden door een website ontwikkelaar. Front-end betekent hetgeen wat zichtbaar is voor de bezoeker van uw website. De layout, het juiste gebruik van kleuren en foto's,... kunnen daar een voorbeeld van zijn. Alles wat achter de schermen gebeurt, bijvoorbeeld de code die op de server draait of gegevens die gelezen en geschreven worden in databases, noemt men de back-end. Meestal krijgt u als klant niet te maken met deze back-end van de website !

Waarom moet ik mijn website laten maken door Press'd ?

Press'd is een zeer klein bedrijfje, waardoor u als klant misschien zou twijfelen om Press'd uw website laten maken. Wij beweren alvast niet de beste te zijn, noch de grootste, maar we zijn er steevast van overtuigd dat u bij ons als klant op de meest eerlijke manier wordt behandeld. Press'd vraagt geen jaarlijkse grote kosten. Wij verplichten onze klanten niet om een computer te kopen bij een website. Wij proberen gewoon op een goedkope manier de beste kwaliteit te leveren. Bent u overtuigd en wil u uw website laten maken door Press'd, neem dan zeker contact met ons op !



Press'd

Herkenrodestraat 10
3540 Herk-de-Stad

Tel : +32 (0) 476/97.08.68
Mail : info@pressd.be

© Press'd - Alle rechten voorbehouden